Bryggplatser

Kostnad båtplats

Plats Kostnad
Jolle 220
2m grund 275
2m 550
2,5m 825
3m 1155
3,5m 1460
4m 1760

Kostnad y-bommar

Längd Kostnad
4,5m 440
6m 550
7m 605
8m 660

Rekommendationer

Här kommer ett par rekommendationer för de olika förtöjningsalternativ som finns i hamnen

Vid Y-bom

YbomRyckdämpare på alla fyra förtöjningslinorna. Häng upp linorna när du inte ligger förtöjd, de kan lätt hamna i någons propeller annars. Se till att de upphängda linorna inte kan skada grannbåten, om du har metall detaljer på linorna. Fendra av mellan Y-bom och båt. Finns fast avfendring får denna ej täcka in Y-bomen. Det är inte tillåtet att på något sätt skada ytskiktet, som tex borra eller svetsa.

 

 

 

Vid Stolpar

StolpeRyckdämpare på alla fyra förtöjningslinorna. Häng upp linorna när du inte ligger förtöjd, de kan lätt hamna i någons propeller annars. Fendra av mot andra båtar. Lägg akterlinorna i kors för att på så sätt minska båtens rörelser i sidled. Använder man sidolinor skall inte de vara så hårt spända att de konstant belastar bryggan.

Vajerförtöjning

VajerAvfendrat mot andra båtar. Ryckdämpare på både för och akterlinor. Hanfot skall finnas på akterlinan. Hanfoten skall vara säkrad med knop eller dylikt, för att minska nötning. Häng upp linorna när du inte ligger förtöjd. Se till att sträckningen är lagom med hänsyn till vattenstånd och övriga båtar.

 

 

 

 

 

 

Vid boj

Tänk på att förtöj din akterförtöjning under bojen och använd bara bojens ten till att hänga upp tamparna. På så sätt får du en betydligt bättre fötöjning där inte bojtenen riskerar att slå i båten.