Onsdagsseglingen

Seglingsprogram 2018

Tävlingskommittén hälsar dig välkommen till följande seglingar under 2018:

Onsdagsserien

Seglingarna genomförs i en mycket kamratlig anda där det finns utrymme för såväl nybörjare som mer erfarna seglare. Vi har bland de högsta antalet startande båtar i länet på våra kvällskappseglingar, men hoppas ändå att vi får se några nya seglare på banan även i år. Om du inte vill ställa upp med egen båt eller saknar tillgång till egen båt, finns det alltid möjlighet att följa med på någon annan båt. Ingen föranmälan krävs, det är bara att komma ner till hamnen innan 18.00 då de flesta båtarna lämnar hamnen. Har du frågor så tveka inte att kontakta någon i tävlingskommittén.

 

Vi hoppas på extra gynnsam vind och vattennivå någon kväll för att kunna prova en ny bana som ger oss mer dagsljus kommande höstar om den fungerar bra. Denna startar och slutar redan vid badplatsens brygga. Därifrån seglar vi först till en vändboj strax syd om Blötö innan vi seglar ut och tar ett varv på fjärden för att sedan komma tillbaka gå i mål vid badplatsen igen.

 

Vi fortsätter som innan med delat startfält då vi är fler än 8 startande båtar, men startar med endast ljudsignaler från en kraftig megafon på en tävlande båt och hjälps åt att ta våra egna tider om vi inte kan få fram en lösning med mobilapp som alla kan lita till fullo på.

 

Program

Kvällskappseglingar 16, 23, 30 maj, 6, 13, 20 juni

Sommaruppehåll

Kvällskappseglingar 15, 22, 29 augusti, 5 september

Avslutning med 2 seglingar lördagen 8 september

 

Tillsammans blir detta totalt 12 seglingar varav 7 räknas i slutresultatet. Priser delas ut till 1:an, 2:an och 3:an på avslutningen. Övriga får plaketter och det delas också ut ett pris där stort deltagande belönas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *