Startinstruktion

Startförfarande och målgång hanteras i våra seglingar av en mobilanpassad webbapplikation. Även ljudsignaler hanteras av denna applikationen tillsammans med en tuta på seglande båt.

Varje skeppare ser tid till start, signalflaggor och seglad tid i sin webbläsare, och registrerar sin målgång med ett knapptryck.

Kontakta Tommy Svensson för länk och mer information utöver nedan sammanfattning.

Registrera användare och logga in

Skapa konto och logga in på Appelis Digital Sail Race

I övre högra hörnet finns en symbol med två pilar, upp och ner. Är pilarna gröna har applikationen kontakt med servern. Är de röda är något fel. De är alltid röda någon sekund medan anslutningen kopplas upp. De kan också vara gröna några sekunder även om anslutningen förlorats, om skärmen just låsts upp.

Det finns också en symbol med två huvud och en siffra bredvid. Siffran visar hur många som är inloggade för tillfället (inklusive ”Starter” som tutans konto heter). Klickar man på symbolen får man se deras namn.

Tips

Några tips för att undvika problem:

  1. Ha lång tid på din skärmsläckare, t ex 5 min
  2. Bokmärk Appelis Digital Sail Race (Gärna med genväg på startsida)
  3. Låt mobilens/webbläsarens lösenordshanterare spara och hantera lösenord för sidan (fylla i användarnamn och lösenord automatiskt, gärna med fingeravtryck eller ansiktsigenkänning)
  4. Logga ut och logga in igen strax innan målgång (För att vara säker på att ha en aktuell anslutning till servern. Kolla så pilarna är gröna)
  5. Om det inte tutar när du registrerar din målgång, ta en skärmdump (Din tid har sparats under ”Racelog”)
  6. Ta gärna tiden i egen klocka och skriv upp/kom ihåg vid målgång, som vi kan använda om ingen tid sparas på servern