Startinstruktion

Startförfarande och målgång hanteras i våra seglingar av en mobilanpassad webbapplikation.

Varje skeppare ser val av bana, tid till start och seglad tid mm i sin webbläsare, och registrerar sin målgång med ett knapptryck.

Kontakta Tommy Svensson om du behöver mer vägledning utöver nedan sammanfattning.

Registrera användare och logga in

Skapa konto och logga in på Appelis Digital Sail Race

I övre högra hörnet finns en symbol med två pilar, upp och ner. Är pilarna gröna har applikationen kontakt med servern. Är de röda är något fel. De är alltid röda någon sekund medan anslutningen kopplas upp. De kan också vara gröna några sekunder även om anslutningen förlorats, om skärmen just låsts upp.

Det finns en symbol med två huvud och en siffra bredvid. Siffran visar hur många som är inloggade för tillfället. Klickar man på symbolen får man se deras namn.

Tips

Några tips för att undvika problem:

  1. Bokmärk Appelis Digital Sail Race (Gärna med genväg på startsida)
  2. Låt mobilens/webbläsarens lösenordshanterare spara och hantera lösenord för sidan (fylla i användarnamn och lösenord automatiskt, gärna med fingeravtryck eller ansiktsigenkänning)
  3. Återgå till appen en stund innan målgång – För att vara säker på att ha en aktuell anslutning till servern. Kolla så pilarna är gröna!
  4. Ta en skärmdump efter du registrerat din målgång, eller ta tiden i egen klocka och skriv upp/kom ihåg vid målgång, som vi kan använda om ingen tid sparas på servern
  5. Ha lång tid på din skärmsläckare, t ex 5 min